The original
since 1904

Informacije društva RHEINBRAUN o zaštiti podataka

 

Zahvaljujemo vam na zanimanju za naše poduzeće. Vaša nam je privatnost važna i želimo da se pri posjećivanju naše internetske stranice uvijek osjećate sigurno i ugodno. U tu svrhu poduzeli smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo osigurali poštivanje relevantnih zakona. U nastavku ćete saznati koje informacije po potrebi prikupljamo i kako s njima postupamo.

 

Za sadržaj i ponude dostupne na ovoj internetskoj stranici odgovorno je društvo RHEINBRAUN BRENNSTOFF GMBH (RHEINBRAUN).

 

Rheinbraun Brennstoff GmbH

Stüttgenweg 2

D-50935 Köln

Tel. +49 (0)221/480-25172

 

Osobni podaci

 

Sami odlučujete želite li u okviru registracije, upita za kontakt ili sličnog te podatke podijeliti s nama. Vaše osobne podatke općenito upotrebljavamo kako bismo odgovorili na vaš upit, obradili vaš nalog ili vam pružili pristup posebnim informacijama ili ponudama.

 

Svoje osobne podatke možete nam dobrovoljno staviti na raspolaganje tijekom registracije, upita za kontakt ili slično. U okviru toga može biti potrebno prosljeđivanje vaših podataka određenom koncernu. Vaši podaci neće se prosljeđivati trećim stranama izvan koncerna, osim ako vaš upit ili usluga/proizvod koji ste zatražili to izričito ne predviđaju. U tom slučaju bit ćete o tome obavješteni na odgovarajućem mjestu. Ako to želite, možete nam osim toga svoje osobne podatke staviti na raspolaganje i putem aplikacija koje su ugrađene u našu platformu (npr. obrasci za kontakt ili usluge koje zahtijevaju kreiranje korisničkog računa). Pri upotrebi tih aplikacija mogu vrijediti uvjeti koji odstupaju od ove Izjave o zaštiti podataka. Na to ćemo vas izričito upozoriti u okviru dodatnih klauzula o zaštiti podataka. Kao pravna osnova za obradu osobnih podataka koji su potrebni za ispunjenje ugovora čija ste vi ugovorna strana vrijedi članak 6. stavak 1. točka b Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). Ako za postupke obrade osobnih podataka pribavimo privolu vlasnika podataka, kao pravna osnova vrijedi članak 6. stavak 1. točka a Opće uredbe o zaštiti podataka EU-a (GDPR).

 

Opće informacije

 

Kada pristupate našim internetskim stranicama ili datotekama, podaci o tom postupku pohranjuju se u datoteku zapisnika na našem web-poslužitelju. Ovi podaci nisu osobni podaci. Stoga nismo u mogućnosti zaključiti koji je korisnik preuzeo koje podatke. To znači da se pri pristupu nekog korisnika našoj internetskoj stranici automatski prikupljaju i pohranjuju podaci koje nam prosljeđuje vaš preglednik.

 

Pritom se radi o:

·nazivu domene internetske stranice s koje ste došli

·internetskim stranicama koje ste posjetili u našoj ponudi 

·nazivima preuzetih datoteka

·datumu i vremenu preuzimanja

·nazivu vašeg davatelja internetskih usluga

·po potrebi i o operacijskom sustavu vašeg računala i verziji vašeg internetskog preglednika 

·nazivu glavnog računala pristupnog računala (IP adresa)

·jezičnim postavkama. 

 

Prikupljanje tih podataka služi u sigurnosne i statističke svrhe te za optimizaciju naše internetske stranice. Ti se podaci ne dodjeljuju određenim osobama i ne spajaju se s drugim izvorima podataka. Podaci se pohranjuju na 6 mjeseci i zatim se brišu. Vaši se podaci ne prosljeđuju trećim stranama. U pojedinačnim slučajevima može se dogoditi da smo po nalogu ovlaštenih tijela državne vlasti dužni predati osobne podatke ako je to potrebno za sigurnosnu zaštitu, kazneni progon ili temeljem drugih zakonskih razloga.

 

 

IP adrese

 

Da bismo vam mogli omogućiti anonimnu upotrebu naših internetskih stranica, svjesno se odričemo bilježenja IP adresa. Prije pohranjivanja u datoteku zapisnika web-poslužitelja pseudonimiziramo vašu IP adresu postupkom koji je u skladu s propisima o zaštiti podataka. Pseudonimizirane IP adrese upotrebljavamo za, primjerice, prepoznavanje i sprječavanje napada ili za izradu statistike vezane uz posjete internetskim stranicama.

 

Analiza i optimizacija internetskih stranica s pomoću kolačića i piksela za praćenje

 

Na svojim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće i tehnologije praćenja. Oni služe za optimizaciju naše internetske stranice, daljnji razvoj usluga te u marketinške svrhe. U nastavku možete pronaći pojašnjenje tehnologija i načina na koji funkcioniraju.

 

Kada posjetite neku od naših internetskih stranica, na vašem ćemo računalu pohraniti informacije u obliku kolačića, koje ćemo automatski ponovno prepoznati pri vašem sljedećem posjetu. Kolačići su tekstne datoteke koje se pohranjuju u internetskom pregledniku, odnosno koje internetski preglednik pohranjuje na računalni sustav korisnika. Ako korisnik pristupi nekoj internetskoj stranici, na operacijskom se sustavu korisnika može pohraniti kolačić. Taj kolačić sadržava karakterističan slijed znakova koji pri ponovnom pristupanju internetskoj stranici omogućuje nedvosmislenu identifikaciju preglednika.

 

Zahvaljujući kolačićima možemo vam ponuditi neograničeno korištenje našom internetskom stranicom. Kolačići nam pomažu da vaš posjet našoj internetskoj stranici učinimo što je moguće ugodnijim. Primjerice, kolačići nam omogućuju prilagodbu internetske stranice vašim interesima ili pohranjivanje vašeg korisničkog imena kako ga ne biste morali ponovno unositi pri svakom posjetu.

 

Osim toga, na svojoj internetskoj stranici upotrebljavamo piksele za praćenje. Pikseli za praćenje su male grafike na internetskim stranicama koje omogućuju bilježenje i analizu datoteka zapisnika. Pri posjetu internetske stranice pikseli za praćenje bilježe informacije u datoteku kolačića u pregledniku korisnika. Upotreba piksela omogućuje prikaz ciljanih informacija i sadržaja za vas.

 

Društvo RHEINBRAUN BRENNSTOFF GMBH upotrebljava kolačiće i piksele sljedećih kategorija:

 

Analitički kolačići

 

Na svojoj internetskoj stranici upotrebljavamo kolačiće koji omogućuju analizu ponašanja korisnika pri pretraživanju interneta. Analitički kolačići omogućuju nam analizu internetske stranice u svrhu mjerenja i poboljšanja performansi naših stranica. U tom kontekstu kolačiće upotrebljavamo za takozvano mjerenje dosega. S pomoću ovih kolačića izrađujemo statističke profile koji se ne mogu povezati s pojedincima, već samo s grupama. Upotrebljavaju se u svrhu analize ponašanja korisnika i ponašanja vezanog uz klikanje sadržaja, kao i demografskih značajki posjetitelja internetske stranice. 

 

Google Analytics

 

Opseg obrade osobnih podataka

 

Na svojoj stranici upotrebljavamo uslugu web-praćenja društva Google LLC, 1600 Amphitheatre Park, 94043 Mountain View, SAD (u nastavku: Google Analytics). Google Analytics u okviru web-praćenja upotrebljava kolačiće koji se pohranjuju na vašem računalu i omogućuju analizu korištenja našom internetskom stranicom i vašeg ponašanja pri pretraživanju interneta (takozvani „tracking”). Ovu analizu provodimo na temelju usluga praćenja koje na raspolaganje stavlja Google Analytics u svrhu stalne optimizacije internetske ponude i njezine bolje raspoloživosti. Pritom se u okviru korištenja našom internetskom stranicom podaci, prije svega vaša IP adresa i informacije o aktivnosti, prenose na poslužitelj društva Google LLC te se obrađuju i pohranjuju izvan Europske unije, npr. u SAD-u.

Europska komisija ustanovila je da u SAD-u postoji primjerena razina zaštite podataka ako se poduzeće koje provodi obradu podataka podvrgnulo europsko-američkom sustavu za zaštitu privatnosti i ako je izvoz podataka na tom putu organiziran na odgovarajući način. Ako aktivirate skrivanje IP adrese u okviru koda za praćenje usluge Google Analytics ove internetske stranice, Google Analytics će prije prijenosa sakriti vašu IP adresu. Ova internetska stranica upotrebljava kôd za praćenje usluge Google Analytics, koji je proširen kodom gat._anonymizeIp(); kako bi se omogućilo samo skriveno bilježenje IP adresa (tzv. maskiranje IP adrese, engl. „IP masking”). 

 

Pravna osnova za obradu osobnih podataka

 

čl. 6. st. 1 točka a Opće uredbe o zaštiti podataka (privola), ili u okviru registracije na Google (otvaranje Google računa i prihvaćanje tamo primijenjenih napomena o zaštiti podataka) ili, ako se niste registrirali na Google, izričita privola pri otvaranju naše stranice. 

 

Svrha obrade podataka

 

Po našem nalogu Google će upotrebljavati ove informacije za analizu vašeg posjeta ovoj internatskoj stranici, sastavljanje izvješća o aktivnostima na internetskoj stranici te kako bi nam pružio dodatne usluge vezane uz upotrebu internetske stranice i upotrebu interneta. IP adresa koju vaš preglednik šalje u okviru usluge Google Analytics neće se povezivati s drugim podacima društva Google LLC. 

 

Razdoblje pohrane podataka

 

Google će podatke važne za uslugu web-praćenja čuvati onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje obveza vezanih uz ugovorenu web-uslugu. Podaci se prikupljaju i pohranjuju anonimno. U slučaju da ipak dođe do upućivanja na osobu, podaci se odmah brišu, osim ako podliježu zakonskoj obvezi čuvanja. U svakom slučaju, podaci se brišu nakon isteka obveze čuvanja. 

 

Mogućnost prigovora na obradu podataka i uklanjanja podataka

 

Bilježenje i prosljeđivanje osobnih podataka društvu Google (naročito vaše IP adrese), kao i Googleovu obradu tih podataka možete onemogućiti tako da deaktivirate izvršavanje koda skripte u svom pregledniku, instalirate blokator skripte u svom pregledniku (njega možete pronaći, primjerice, na sljedećim poveznicama: www.noscript.net ili www.ghostery.com) ili aktivirate postavku „Do Not Track” (Ne prati) u svom pregledniku. Osim toga, društvu Googleu možete onemogućiti prikupljanje podataka koji su stvoreni s pomoću Googleovih kolačića i koji su vezani uz vašu upotrebu internetske stranice (uključujući vašu IP adresu), kao i obradu tih podataka i to tako da preuzmete i instalirate dodatak pregledniku koji možete pronaći na sljedećoj poveznici (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). Načela sigurnosti i zaštite podataka u okviru usluge Google Analytics možete pronaći na sljedećoj poveznici https://marketingplatform.google.com/intl/en_uk/about/

Ova obrada vaših prethodno navedenih podataka nužna je za očuvanje legitimnih interesa društva RHEINBRAUN te je opravdana ravnotežom interesa u korist društva RHEINBRAUN. Društvo RHEINBRAUN također ima legitimni interes za obradu vaših prethodno navedenih podataka na odgovarajući način, konkretno za komunikaciju bitnih informacija u svrhu vlastitih planova i poduzetničkih aktivnosti putem funkcionalnog vođenja vlastitih internetskih stranica. Vaš legitimni interes da se vaši prethodno navedeni podaci ne upotrebljavaju u tu svrhu nema prednost nad ovim legitimnim interesom društva RHEINBRAUN jer društvo RHEINBRAUN te podatke upotrebljava u skladu s opisanom svrhom obrade i na primjeren način, a vi imate mogućnost zabraniti pohranjivanje kolačića. 

 

Kolačići za društvene mreže

 

Kolačići za društvene mreže omogućuju vam da se po potrebi izravno povežete sa svojim računom za društvene mreže. Oni vam omogućuju dijeljenje internetskih stranica na društvenim mrežama i objavu komentara.

 

Kolačiće upotrebljavamo i za takozvano ciljano oglašavanje (engl. „social media targeting”) na društvenim mrežama. Zahvaljujući kolačićima i uz upotrebu takozvane hash vrijednosti možemo razmjenjivati podatke s poduzećima društvenih mreža (npr. Google ili Facebook) kako bismo vam na natpisima i oglasima mogli prikazivati personalizirane sadržaje. Ni mi ni naši pružatelji usluga ne možemo donijeti zaključak o vašem identitetu. Ciljano oglašavanje na temelju korištenja odvija se u trima koracima: prikupljanje podataka putem takozvanih piksela za praćenje, pohrana i obrada informacija u datotekama zapisnika i na kraju upotreba tih informacija pri ponovnom obraćanju putem ponovnog ciljanog oglašavanja ili ponovnog oglašavanja sličnoj publici (engl. „lookalike retargeting”).

 

Pikseli i kolačići za društvene medije aktiviraju se i prenose podatke samo ako ste nam prethodno dali svoju privolu putem postavki na obavijesti o upotrebi kolačića. Pri pristupanju našoj internetskoj stranici u našoj ćete obavijesti o upotrebi kolačića dobiti informacije o upotrebi kolačića za društvene medije te će se od vas zatražiti privola za obradu osobnih podataka koji se upotrebljavaju u tom kontekstu. Pritom će vas se uputiti i na ove informacije o zaštiti podataka. Pravna osnova za obradu osobnih podataka uz upotrebu kolačića i piksela za društvene medije je vaša odgovarajuća privola. 

 

U svakom trenutku imate pravo opozvati privolu s budućim učinkom, bez utjecaja na zakonitost obrade provedene do trenutka opoziva na temelju vaše privole. Najjednostavniji način za zahtijevanje opoziva je postavljanje odgovarajućeg kolačića/piksela za odbijanje praćenja (engl. „Opt-out”) putem našeg popisa kolačića i piksela koji je dostupan ovdje.

 

Razdoblje pohrane podataka

 

Informacije koje su nam proslijeđene putem kolačića i piksela kod nas se nakon prikupljanja pohranjuju u trajanju navedenom u nastavku te se nakon toga automatski brišu.

 

Trajanje čuvanja određenih kategorija kolačića 

Analitički kolačići 24 mjeseca 

Kolačići za društvene mreže 3 mjeseca 

 

 

Djeca

 

Djeca ne smiju prenositi osobne podatke na internetske stranice društva RHEINBRAUN bez pristanka roditelja ili skrbnika. Društvo RHEINBRAUN svim roditeljima i skrbnicima savjetuje da pouče svoju djecu sigurnoj i odgovornoj upotrebi osobnih podataka na internetu. U svakom slučaju, društvo RHEINBRAUN neće svjesno prikupljati ili na bilo koji način upotrebljavati osobne podatke djece ili ih neovlašteno otkrivati trećim stranama.

 

Sigurnost

 

Društvo RHEINBRAUN poduzima mjere opreza kako bi osiguralo sigurnost vaših osobnih podataka. Vaši podaci savjesno su zaštićeni od gubitka, uništavanja, krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja.

 

Poveznice na druge internetske stranice

 

Internetske stranice društva RHEINBRAUN sadržavaju poveznice na druge internetske stranice. Kao vlasnik naše internetske stranice odgovorni smo isključivo za sadržaje vlastite internetske stranice. Od tih vlastitih sadržaja potrebno je razlikovati sadržaje koje pripremaju drugi pružatelji, a za koje mi ne možemo preuzeti nikakvu odgovornost i koje ne možemo preuzeti kao vlastiti sadržaj. Nemamo utjecaja na to pridržavaju li se operateri internetskih stranica koji su s nama povezani odgovarajućih propisa vezanih uz zaštitu podataka. Stoga ova izjava o zaštiti podataka ne vrijedi za internetske stranice drugih pružatelja, čak ni ako im se pristupa putem poveznica na ovoj internetskoj stranici. Iz tog razloga pridržavajte se odgovarajućih propisa drugih pružatelja vezanih uz zaštitu podataka. Za sadržaje tuđih internetskih stranica ne preuzimamo nikakvu odgovornost. U slučaju da primijetite relevantno kršenje navedenoga, bili bismo vam zahvalni kada biste nas o tome obavijestili. Po potrebi ćemo nakon provjere ukloniti poveznicu. 

 

Prisutnost poduzeća na društvenim mrežama (stranice obožavatelja na Facebooku, Instagramu i Youtubeu)

 

Predstavljanjem našeg poduzeća i na društvenim mrežama nastojimo ostvariti aktivnu komunikaciju s vama te vam ponuditi mogućnost da se tim putem informirate o našim proizvodima i uslugama. 

 

Pritom valja napomenuti da se u okviru takve prisutnosti poduzeća ne može isključiti obrada osobnih podataka u zemljama izvan Europske unije. To može biti povezano s rizikom otežane provedbe zakona, što predstavlja rizik za pojedinačnog korisnika. 

 

U slučaju posjeta odgovarajućim internetskim stranicama u pravilu se na vašem računalu pohranjuju kolačići. U njima se pohranjuju informacije o ponašanju i interesima korisnika. U pravilu se podaci dobiveni na taj način upotrebljavaju u svrhu istraživanja tržišta i oglašavanja, pri čemu se, ovisno o ponašanju pri korištenju internetskom stranicom, ubacuju reklame koje vjerojatno odgovaraju interesima korisnika, dakle vašim interesima. 

 

S pomoću takozvanog alata „Insights” na Facebookovim stranicama možemo putem naše stranice na Facebooku pristupiti statističkim podacima različitih kategorija. Te statistike izrađuje i na raspolaganje stavlja Facebook. Mi kao operater nemamo nikakvog utjecaja na njihovu izradu i prikazivanje. Ovu funkciju ne možemo isključiti niti možemo spriječiti generiranje i obradu podataka. Na vremensko razdoblje koje se može odabrati te za kategorije obožavatelja, pretplatnika, kontaktiranih osoba i osoba uključenih u interakciju, Facebook nam na raspolaganje stavlja sljedeće podatke vezane uz našu stranicu na Facebooku: 

Ukupan broj posjeta stranici, podaci o objavama koje se sviđaju korisnicima, aktivnosti na stranici, objave, doseg, prikazi videozapisa, doseg objava, komentari, podijeljeni sadržaji, odgovori, udio muškaraca i žena, porijeklo u smislu države i grada, jezik, posjeti i klikovi u trgovini, klikovi na planer rute, klikovi na telefonske brojeve. Isto tako, ovim nam se putem na raspolaganje stavljaju podaci o Facebook grupama povezanima s našom stranicom na Facebooku. Stalnim razvojem Facebooka mijenja se raspoloživost i obrada podataka pa vas za dodatne pojedinosti o tome moramo uputiti na Facebookovu Izjavu o zaštiti podataka (https://hr-hr.facebook.com/policy.php) Te podatke koji su raspoloživi u zbirnom obliku upotrebljavamo kako bismo objave i aktivnosti na našoj stranici na Facebooku učinili privlačnijima za korisnike. U tu smo svrhu u vezi s obradom podataka s Facebookom dogovorili dopunu usluge alatom Insights („Dopuna alatom Insights za stranice”). 

 

Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem našeg legitimnog interesa za komunikaciju s vama. Nadalje, može se dogoditi da pružatelj odgovarajuće društvene mreže od vas zatraži privolu za obradu vaših podataka. 

 

Nemamo utjecaja na podatke koje je prikupio pružatelj odgovarajuće društvene mreže ni na postupke obrade podataka, niti su nam poznati puni opseg prikupljanja podataka, svrha obrade i rokovi čuvanja. Također ne posjedujemo informacije o brisanju podataka od strane odgovarajućeg pružatelja usluge. U skladu s tim ukazujemo na to da vlasnici podataka svoje zahtjeve trebaju uputiti pružatelju usluge jer samo on ima izravan pristup prikupljenim podacima i sukladno tome može poduzeti odgovarajuće mjere i dati informacije. Iz tog razloga sva pitanja upućena nama moramo proslijediti pružatelju usluge. 

 

Za dodatne informacije vezane uz postupke obrade podataka obratite se izravno pružatelju usluge: 

·Facebook

·Instagram

·You Tube

 

Slanje e-letaka

 

Na našoj internetskoj stranici i preko ugrađenih okvira na našim stranicama na društvenim mrežama nudimo vam mogućnost prijave na naš e-letak. Ako ste dali privolu za primanje odgovarajućeg e-letka, vašu ćemo adresu e-pošte i po potrebi vaše ime upotrijebiti za slanje (po mogućnosti individualnih) informacija o društvu RHEINBRAUN. Te podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu slanja e-letaka.

 

Sadržaji e-letaka obuhvaćaju informacije o društvu RHEINBRAUN. To su trenutačno naročito sljedeće informacije:

- trenutačno ih nema.

Pravna osnova za prethodno navedenu obradu podataka je vaša privola prema čl. 6. st. 1 točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Kako bismo bili sigurni da nije došlo do pogreške pri unosu adrese e-pošte, upotrebljavamo postupak dvostruke potvrde (tzv. Double-Opt-In postupak): Nakon što unesete svoju adresu e-pošte u polje za prijavu, poslat ćemo vam poveznicu za potvrdu. Tek nakon što kliknete tu poveznicu za potvrdu, vaša će adresa e-pošte dodat će se na popis korisničkih adresa.

 

Svoju privolu za primanje odgovarajućeg e-letka u svakom trenutku možete opozvati s budućim učinkom, npr. tako da na našoj internetskoj stranici otkažete e-letak. Poveznicu na stranicu za odjavu možete pronaći na kraju svakog e-letka. Opoziv nema utjecaja na zakonitost obrade vaših osobnih podataka do trenutka opoziva. Vaši se osobni podaci brišu 6 mjeseci nakon primitka vaše odjave.

 

Ako se za slanje e-letka angažiraju vanjski izvršitelji obrade, oni su zakonski obvezani sukladno članku 28. Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Pitanja i napomene

 

U svakom trenutku imate pravo od nas besplatno zatražiti informacije o osobnim podacima koji su o vama pohranjeni te se usprotiviti obradi ili upotrebi vaših podataka. Osim toga, možete kod nas ostvariti svoja prava na blokiranje, brisanje i ispravljanje vaših osobnih podataka. Ako imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga vezanih uz temu zaštite podataka, kontaktirajte nas putem adrese e-pošte datenschutz@rwe.com.

 

U svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor protiv obrade vaših podataka koja se izvršava na temelju procjene interesa ili u javnom interesu ako za to postoje razlozi koji proizlaze iz vaše specifične situacije. To vrijedi i za profiliranje koje se temelji na ovoj odredbi.

 

Ako uložite prigovor, više nećemo obrađivati vaše osobne podatke, osim u slučaju da možemo dokazati obvezne legitimne razloge za obradu koji imaju prednost nad vašim interesima, pravima i slobodama ili u slučaju da obrada služi za zahtijevanje, izvršenje ili zaštitu zakonskih prava.

 

Osim toga, imate se pravo žaliti nadzornom tijelu. Vezano uz pitanja zaštite podataka, imate se pravo obratiti nadležnom nadzornom tijelu državnog povjerenika za zaštitu podataka i pravo na slobodu informiranja Sjeverne Rajne-Vestfalije (Landesbeauftragte für Datenschutz und Informationssicherheit Nordrhein-Westfalen, Postfach 20 04 44, D-40102 Düsseldorf).

 

Razvoj interneta utječe i na našu strategiju zaštite podataka. Promjene ćemo pravovremeno objaviti na ovoj stranici.

RHEINBRAUN BRENNSTOFF GMBH 2018, Köln